Wednesday, March 6, 2013

PELUANG PERNIAGAAN


ORGANOGOLD

APA BEZA ANTARA COMPANY INI DAN MLM LAIN


COMPANY LAIN KEBANYAKKANNYA MENGUNAKAN SISTEM OPEN DIMANA ANDA BOLEH MEMILIKI DOWNLINE SEBANYAK MUNGKIN.TETAPI ANDA HARUS INGAT ANDA HARUS MENGUATKAN DOWNLINE ANDA YANG BANYAK ITU UNTUK ANDA MENJADI KUAT



DIMANA DI ORGANOGOLD ANDA HANYA BOLEH MEMBUKA DUA DOWNLINE SAHAJA DIMANA ANDA TIADA PILIHAN LAIN DIMANA UPLINE ANDA ATAU ANDA SENDIRI HARUS MEMBANTU DOWNLINE ANDA UNTUK MAJU.SEBAGAI CONTOH JIKA UPLINE ANDA MEMPUNYAI PROSPEK MEREKA TIADA PILIHAN LAIN MELAINKAN MEREKA TARUK PROSPEK TERSEBUT DIBAWAH ANDA.

APA PRODUK KAMI?

RUMAH ANDA ADA NESCAFE?
RUMAH ANDA ADA KOPI?
RUMAH ANDA ADA MILO?
RUMAH ANDA ADA TEH?
ANDA PERNAH DIBAYAR MENGUNAKAN SEMUA PRODUK INI???

DI ORGANOGOLD ANDA DIBAYAR UNTUK MENGUNA DAN MENJADIKAN RAKAN ANDA SEBAGAI USER PRODUK MEREKA.
DRINK COFFEE-GET MONEY
INGIN TAHU LEBIH LANJUT?

http://www.organogoldmalaysian.com/10000613719

http://www.organogoldmalaysian.com/daftar/10000613719

HUBUNGI SAYA
MUHAMAD FAISAL JAMAL
0173372193

PELUANG TIDAK DATANG BERKALI KALI

Wednesday, February 13, 2013

MLM

Aku ada join mlm baru..product organogold..tah kenapa aku rasa mudah sgt.contact aku kalau minat 0173372193

Monday, September 3, 2012

kalau aku mati esok


 kalau aku mati esok...ada tak org menangis ?
ada
 tak org meratapi kematianku? ada tak yg
berkata
 tentang kebaikan ku? atau mungkin org akan
 mengherdik aku,mengata aku ketika aku masih
 hidup,
 aku tidak tahu......
 kalau boleh aku ingin tahu semuanya....apa org
 pikir pada ku...siapa yg membenci aku...siapa
yg
 benar2 jujur dengan aku....
tapi tak mungkin.....
 tuhan.....
 adakah rahmat mu ada atasku? atau laknat mu
yg
 ko kenakan pada ku...kekadang aku menangis
 atas perbuatan ku...tapi esok aku lupa semua...
 tuhan....
 kau rahmatilah ibubapa ku...tidak mampu aku
 terbayar aper yg mereka telah beri padaku...aku
 tahu yg aku bukanlah anak yg baik....ku harap
keluarga
 ku tahu yg aku menyayangi mereka
 tuhan....
 jika benar ada teman2 yg sejati dgn ku..kau
 rahmatilah kawan2 ku...ko jadikan mereka
sebaik2
 hamba mu.aku gembira jika benar ada kwan2 ku
 yg sedemikian...
 tuhan
 jika wanita yg kucintai ini didalam takdir ku...aku
 bersumpah atas nama allah yg aku akan
 menyayanginya..ko bukalah hati nya agar aku
ada
 didalam nya dan sama jua pada ku.aku ingin
skali
 dia tahu aku benar jujur padanya......
 tuhan....
 jika aku ditakdirkan hayat ku tidak panjang...kau
 ampunilah dosa ku....aku bukan mengharap
apa2
 disini...aku ingin berkongsi apa yg aku
 rasai...sekadar ingin memberitahu yg kita tidak
 hidup selamanya,.....

 harap teman2 yg telah pergi dahulu dialam lain
...aku akan menyusul
 kemudian walau aku takut pada kejadian alam
yg
 dipanggil mati.......

Friday, August 24, 2012

Iktibar....seorang kawan

Mouse Story ...........
A mouse
looked through the crack
in the wall
to see the farmer and his wife
open a package.


"What food
might this contain?"
The mouse wondered -

he was devastated
to discover
it was a mousetrap.


Retreating to the farmyard,

the mouse
proclaimed the warning.


"There is a mousetrap
in the house!
There is a mousetrap

in the house!"


The chicken clucked
and scratched,
raised her head
and
said,
"Mr. Mouse,
I can tell
this is a grave concern to you
but it is of no consequence to me.
I cannot be bothered by it."


The mouse
turned to the pig
and told him,
"There is a mousetrap

in the house!
There is a mousetrap
in the house!"


The pig sympathized,
but said,

"I am so very sorry, Mr. Mouse,
but there is nothing
I can do about it but pray.
Be assured
you are in my prayers."


The mouse turned to the cow and said,
"There is a mousetrap

in the house!
There is a mousetrap
in the house!"


The cow said,
"Wow, Mr. Mouse.

I'm sorry for you,
but it's no skin off my nose."


So, the mouse
returned to the house,
head down and dejected,

to face the farmer's mousetrap-- alone.


That very night
a sound was heard

throughout the house --

like the sound
of a mousetrap
catching its prey.


The farmer's wife
rushed to see
what was caught.
In the
darkness,
she did not see
it was a venomous snake
whose tail the trap had caught.


The snake
bit the farmer's wife.

The farmer
rushed her to the hospital
and she returned home
with a fever.
Everyone knows
you treat a fever
with fresh chicken soup,
so the farmer took his hatchet
to the farmyard
for the soup's
main ingredient.


But his wife's sickness
continued,

so friends and neighbors
came to sit with her
around the clock.
To feed them,
the farmer butchered the pig.


The farmer's wife

did not get well;
she died.

So many people came
for her funeral,
the farmer
had the cow slaughtered
to provide enough meat
for all of them.


The mouse looked upon it all
from his crack in the wall
with great sadness.

So, the next time
you hear someone
is facing a problem
and think it doesn't
concern you,

remember --
when one of us is threatened,
we are all at risk.


We are all involved
in this journey
called life.

We must keep an eye out
for one another
and make an extra effort to
encourage one another.


SEND THIS TO EVERYONE WHO HAS EVER HELPED YOU OUT

AND LET THEM KNOW
HOW IMPORTANT THEY ARE.
REMEMBER:
EACH OF US
IS A VITAL THREAD
IN ANOTHER PERSON'S TAPESTRY;
OUR LIVES
ARE WOVEN TOGETHER
FOR A REASON.


One of the best things
to hold onto in this world
is a friend.

Thursday, August 23, 2012

CAM HARAM

Suatu hari di negara Eropah diadakan satu pertandinganan iaitu menahan bau di dalam sebuah bilik kecil yang didalamnya dimasukkan 10 ekor kambing.

Peserta pertama dari Amerika..
Baru 3 minit dia sudah keluar sambil muntah-muntah.

Peserta kedua dari Jepun..
Baru 10 minit dia sudah pengsan.

Peserta ketiga dari Afrika,
Baru 30 minit dia terus keluar dan muntah-muntah.

Terakhir peserta dari Bangladesh...
Baru 1 minit... 10 kambing itu keluar dan muntah-muntah.

Kisah 3 pontianak

Kisah 3 pontianak Maka tersebutlah kisah perihal 3 ekor pontianak. Memasing nak nunjuk siapa yang paling terer. Mereka pun mengadakan sebuah pertandingan tunjuk sapa paling power. Pontianak yang paling muda diberi kesempatan untuk memulakan pertandingan. Lalu dia pun terbang secepat kilat, tak sampai 2 minit dah balik. Mukanya penuh dengan lumuran darah, dan menyeramkan. Terus dia berkata : "Nkorang nampak kampung kat seberang bukit itu ?" Yang dua ekor pontianak tu ngangguk, "Iya, nampak. "Satu kampung tu itu...habiissss aku kerjakan!!!!" Angin jugak dua ekor pontianak tu dengar keangkuhan pontianak muda. Kini giliran pontianak yg setengah abad tu pulak. Dia pun pergi sekelebat jugak, tak sampai 1 minit dah balik, mukanya juga penuh dengan cucuran darah. "Nkorang nampak Bandar tu ?", katanya dengan muker yg kerek "Iya, nampak", yang dua ngangguk juga. "Satu bandar itu juga habiiissssss!!!", kata pontianak yg setengah abad sambil ketawa seram," ha ha ha hah". Pontianak yang satunya lagi tambah panas, dia pun nak show off jugak. Dia pun tunjukk skill terbang cam kilat. Amat lah terperanjat nya dua sahabatnya, sebab tak sampai setengah minit dia dah balik, dengan penuh cucuran darah di mukanya... Lalu pontianak yg 2 ekor tu berkata, "gilaa ahh dia ni tak sempat aku nak duduk dia dah balik, memang dia paling power". Sambil mengosok gosok idong nya pontianak tu pun berkata , "Nkorang nampak tembok batu tu ?" "Nampak! Nampak!", kata yang 2 ekor tu... "Err aku tadi tak nampak".

Kerana telur

Ada seorang pak cik yang bernama Pak DI yang sangat kaya. Setiap hari

beliau akan menyimpan sekurang-kurangnyer RM1000 di bank. Setiap hari tepat pukul 9 pagi
Pak Di  dah pun bersiap sedia terpacak di pintu bank untuk
menyimpan duitnye.

Setelah lebih kurang setahun berlalu, kehadirannya setiap hari disedari
oleh  Manager Bank. Menager Bank itu pun memanggilnya ke office
dan bertanya.

Manager : Setiap hari saya lihat pak cik akan menyimpan RM1000
dibank.Apa
kerja pak cik?

Pak DI : Saya ni sebenarnya takde kerja encik. Cuma saya suka
bertaruh.
Setiap hari saya akan bertaruh dan saya tak pernah kalah.

Manager : Ooo... ini sudah cukup bagus. Tapi pak cik mungkin belum
bertemu  dengan orang yang teror macam saya ni. Kalau pak cik bertaruh
dengan saya
jangan haraplah nak menang.

Pak DI : Iye ke? Kalau macam tu jom kita bertaruh.

Manager : Okay. Sebutkan apa saja pak cik nak bertaruh dengan saya.

Pak DI: Macam ni... dalam tempoh 7 hari dari sekarang encik akan

kehilangan telur encik.
              Kalau betul encik akan hilang RM1000, kalau tak saya akan
bayar encik RM1000.
Manager : Hahaha.. tak logiklah pak cik. Tapi tak pe... saya setuju.
Setelah kedua-duanya setuju mereka pun beredar. Besoknya bila bangun
pagi
Manager tu pun meraba telurnya.. ooh masih ada.Begitulah seterusnya
hinggalah sampai ke hari yang ketujuh dia dapati telurnya masih lagi
ada.......Dengan suka hatinya Manager tersebut pun pergilah
berjumpadengan
Pak DI.
Manager : Pak cik sorrylah ye.. telur saya masih lagi ada..
Pak DI : Betul ke? Aku tak percaya... Mari sini aku pegang...Lalu
dipegangnya anu Manager tu. Sambil tersenyum Pak DI pun
berkata..Okaylah..
Betul kata kau. Nah ambil RM1000 ni.
Pak DI pun  menghulurkannya.
Manager : Hari ni baru pak cik tahu siapa yang teror... Sorrylah
pakcik.Hari ni pak cik tak dapat pergi bank lagi laaaa keh.. keh..
keh...
5 minit kemudian pak di datang balik kat bank dengan muka yang sangat puas
Tiba-tiba Pak Di mengeluarkan RM4000 dan terus ke kaunter. Manager
tersebut rasa hairan lalu bertanya pada Pak DI.....
Manager: mana pak cik dapat duit sebanyak tu?
Pak DI : Pak cik bertaruh dengan kawan pak cik Guard kat luar tu tadi
RM5000.
Manager : Bertaruh apa?
Pak DI : Bertaruh yang pak cik dapat pegang telur Manager Bank.....
Manager : Pakcik memang bijak hahahaha....